A hét gazdikeresője
Tulajdonság:

Bemutatkozás

2017-05-22

Alapítványunkat 2016. júniusában hívtuk életre azzal a céllal, hogy a elsősorban Nógrád megye nyugati részén rászoruló, főleg megkínzott, kidobott, gazdátlan kutyákon segítsünk, illetve a lakosság körében felvilágosító, megelőző tevékenységet végezzünk.

Saját menhely híján mentvényeinket (évente mintegy 350 kutyust és 32 macskát sikerül megmenteni) igyekszünk állatotthonokba, menhelyekre bejuttatni, más állatvédő szervezetekhez vagy ideiglenes befogadókhoz elhelyezni, azonban ezek a lehetőségek nagyon korlátozottak, mivel az országban minden menhely túlzsúfolt és nincs kapacitásuk további kutyák befogadására.

Egyéb megoldás híján fizetős panzióban kell elhelyeznünk őket – ha nem akarjuk, hogy az utcán végezzék. Védenceink létszáma a panzióban és ideiglenes befogadó családoknál folyamatosan 25-45 között mozog, melynek a havi díja 375.000-675.000 Ft-ra rúg. Ezt tetézi a kutyák/macskák chipelési, oltási és ivartalanítási költsége, ami állatonként mintegy 32.000 Ft-ot tesz ki.

Nemcsak kidobott állatokon segítünk, olyan kutyákat/macskákat is pártfogásunkba veszünk, akik ugyan szerető családban élnek, de annyira szerény körülmények között, hogy a családnak is alig-alig jut étel az asztalára. Ezeket a családokat táppal és a szükséges felszereléssel igyekszünk támogatni.

Nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre: az ivartalanítás fontosságára is. A 2017-es év első ivartalanítási akciójában 23 kutyát és 9 macskát sikerült ivartalaníttatnunk, megelőzve ezzel a nem kívánt szaporulatot.

Mindannyian magánszemélyként, saját időnket, energiánkat és pénzünket áldozva segítjük a rászoruló állatokat, munka mellett, és bár anyagi csődbe sodorjuk magunkat, de soha egyetlen állatot sem hagyunk az úton vagy embertelen körülmények között. Ehhez anyagi támogatást eleinte mindössze néhány magánszemélytől kaptunk. Az utóbbi időben egyre több önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatására számíthatunk. Tevékenységünk elismeréseként 2016. október 23-án Balassagyarmat városától a Balassagyarmat Közösségéért díjban részesültünk.

Az alapítvány létrehozása volt az első lépése annak, hogy álmunkat megvalósíthassuk, és felépíthessünk egy európai színvonalú, 120 kutya számára otthont nyújtó állatmenhelyet.

TÁMOGATÓINK